backup-cpanel-windows

Vorbeam intr-un articol precedent despre back-up si importanta acestuia. Astazi revin cu o propunere practica de implementare a unui sistem extrem de simplu, dar eficient de backup a informatiei aflata pe calculatoare cu sitem de operare MS Windows (testat pe Windows Xp si Windows 7 dar functioneaza si pe Windows 8, Windows 8.1 si Windows 10.

Avem nevoie de 1 solutie de stocare in retea (NAS), dar poate functiona si cu un PC instalat cu Windows pe post de server, si un software freeware pe numele lui DeltaCopy. Pe NAS se creeaza foldere cu numele userilor ce folosesc calculatoarele si useri cu drept de scriere pe acele foldere. Pe calculatoare se instaleaza softul, se porneste serviciul (softul se instaleaza si ca serviciu de Windows) dupa care se porneste DeltaCopy Client.

Se creeaza un profil, se alege calea catre server (IP-ul acestuia) si se alege folderul in care se va face backup. Se adauga in lista folderele pe care dorim sa le salvam regulat si introducem userul cu parola aferenta folderului de pe serverul de fisiere (NAS). Se creeza un Task Scheduler pt jobul respectiv si asta e tot. Exista posibilitatea de a seta daca backupul sa fie incremental sau nu si daca la stergerea unui fisier/folder de pe PC acesta sa fie stres si de pe server.

 

 

In cazul in care se foloseste un PC cu Windows se porneste Serverul si se configureaza cu DeltaCopy Server.

Voi reveni cu alte solutii de backup, la fel de simple si mai ales free.